Website laten ontwikkelen, waar moet u op letten?

Als u eigenaar bent van een bedrijf in België, dan is het voor u geen nieuws dat uw website een belangrijke rol speelt. Veel aanvragen komen binnen via het internet, en mensen baseren hun mening op basis van uw website. Een goede website levert u veel aanvragen op, en een slechte website kost u aanvragen.

Hoe lang gaat een website mee?

Alhoewel uw website naar uw eigen smaak misschien nog redelijk netjes is, is de kans groot dat deze toch al behoorlijk verouderd is. Een auto gaat gemakkelijk 5 – 10 jaar mee, maar een website is veel sneller verouderd. Ontwikkelingen op het web gaan namelijk enorm snel. Nieuwe designs worden belangrijker en mensen gaan die nieuwe designs als de standaard zijn. Wanneer uw website hier dan niet aan voldoet, kan u dit aanvragen kosten. Belangrijk is dus om eens met een webdesign bedrijf te overleggen of uw website nog wel volstaat.

Laat iemand anders een oordeel geven

inspecteer webdesign

Laat iemand goed naar uw website kijken

Wat u ook kunt doen is om een aantal klanten eens een eerlijk oordeel over uw website te laten geven. U kijkt waarschijnlijk zelf niet zo kritisch naar uw eigen website, dat komt omdat het uw eigen website is. Klanten en mensen van buiten kunnen een eerlijke mening geven, en de kans is groot dat u tot de conclusie komt dat de website niet meer helemaal volstaat. Een aantal punten die bij veel bedrijven mis gaan:

  • Website is niet zichtbaar op mobiele apparaten
  • Niet vindbaar in belangrijke zoekmachines
  • Verouderd design dat u aanvragen kost

Denk goed na over het webdesign

Een nieuw ontwerp van uw website is geen klein klusje, en het is ook iets waar u goed over na moet denken. Mobiele telefoons gaan natuurlijk ook een steeds grotere rol spelen in het internet klimaat. En met een nieuwe website kunt u er direct voor zorgen dat deze groep mensen ook uw website goed kan bezoeken.

responsive website laten makenEen website die kleiner wordt wanneer er een mobiele bezoeker komt, wordt een responsive website genoemd. De website wordt dus eigenlijk zichtbaar gemaakt voor het kleinere scherm van het mobieltje of de tablet. Bij een nieuwe ontwerp van uw website zal bij de meeste webdesigners deze mogelijkheid zijn ingebouwd, maar vraag het wel altijd na. De mobiele markt is behoorlijk groot, en zal waarschijnlijk alleen maar blijven groeien. Deze bezoekers wilt u niet missen.